Wat komt er bij kijken?

Het bod dat u op uw nieuwe woning heeft uitgebracht is geaccepteerd. Nu het officiële gedeelte nog: het tekenen van de (voorlopige) koopakte waarin ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. Dit houdt in dat de koop van de woning niet doorgaat wanneer bijvoorbeeld u de hypotheek niet binnen de overeengekomen termijn rond krijgt.

Hypotheek regelen
Het aanbod van hypotheken is groot. Uw hypotheekadviseur kan u helpen die hypotheekvorm te vinden die het beste past bij uw persoonlijke situatie en levensstijl. Als u wilt, maakt hij samen met u een doortimmerd financieel plan dat verder gaat dan alleen de hypotheek.

Offerte aanvragen
De adviseur vraagt vervolgens bij een of meerdere hypotheekverstrekkers een offerte voor u aan. Gaat u voor de laagste rentestand, zekerheid of de meeste flexibiliteit? Aan u de keus.

Offerte accepteren
U heeft nu ongeveer twee weken de tijd om te beslissen of u de offerte accepteert. Gaat u akkoord, dan heeft u een werkgeversverklaring, kopie van uw salarisstrook en een taxatierapport van de woning nodig. Deze worden samen met de ondertekende offerte naar de hypotheekverstrekker gestuurd.

Naar de notaris
De hypotheekverstrekker beoordeelt alle documenten. Is alles akkoord, dan wordt de notaris geïnformeerd. U als consument beslist welke notaris gekozen wordt. Hij maakt vervolgens een afspraak met u en de verkoper. Dan vindt het transport van de woning plaats en wordt de hypotheekakte getekend. Dat noemen we ‘het passeren van de hypotheek’.

Offerte Diensten Informatie Over notariszoeker Sitemap Copyrights 2011 Aanmelden als notaris