Belangrijke aandachtspunten

Onderstaand volgt nog een aantal belangrijke informatieve zaken waar u wellicht uw voordeel mee kunt doen.Het noodzakelijke onderzoek voor de inschrijving van de koopovereenkomst in het kadaster wordt direct gedaan, zodat de inschrijving sneller kan plaatsvinden. Het huis kan niet zonder tussenkomst van een notaris worden overgedragen. De notaris maakt de leveringsakte en de eventuele hypotheekakte en laat deze in zijn aanwezigheid ondertekenen. Daarna zorgt hij voor inschrijving van deze akten in de openbare registers. De notaris wikkelt ook het financiële deel van de transactie af.

Rol van de notaris
De notaris heeft als jurist veel ervaring op het gebied van onroerend goed. Het is aan te raden om bij hetkopen van een huis zo snel mogelijk een notaris in te schakelen. Hij is als jurist bij uitstek op de hoogte van alle zaken die daarbij een rol spelen. De notaris kan bijvoorbeeld de koopovereenkomst opstellen, waarbij het tijdstip van het ingaan van de dire dagen bedenktijd dus vaststaat. Dit voorkomt onenigheid achteraf.

Notariskeuze
U als consument beslist uiteindelijk wie de notaris wordt. U heeft daarin een vrije keuze. Alleen in het geval van een “projectnotaris”, vooral van toepassing bij nieuwbouw, wordt van te voren vastgelegd wie de notaris is.

Bedenktijd bij kopen van een huis
Na ondertekening van deze koopakte heeft de koper nog een bedenktijd van 3 dagen.
Wanneer de termijn van de ontbindende voorwaarden is verstreken is deze koopakte definitief en kan niet meer ontbonden worden. Laat de voor u belangrijke ontbindende voorwaarden opnemen in het koopcontract.
 
Overbruggingshypotheek
Als u uw huis verkoopt komt u mogelijk in een situatie waarbij u tijdelijk eigenaar bent van twee woningen. Dit is namelijk het geval als u een nieuwe woning heeft gekocht terwijl uw oude woning nog niet is verkocht. Indien u de overwaarde van uw oude woning wil gebruiken bij de aankoop van uw nieuwe woning, dan moet u op de oude en/of nieuwe woning een overbruggingshypotheek afsluiten. Op het moment dat uw oude woning verkocht wordt lost u de overbruggingshypotheek pas af. De notaris rekent in het algemeen extra kosten voor de overbruggingshypotheek. Vraag deze op via ons offertesysteem of contact één onze aangesloten notarissen rechtstreeks.

Offerte Diensten Informatie Over notariszoeker Sitemap Copyrights 2011 Aanmelden als notaris