Profiel Nick van Buitenen nieuwe voorzitter KNB

Utrechts notaris Nick van Buitenen is per 1 oktober de beoogde nieuwe voorzitter van de Koninklijke NotariŽle Beroepsorganisatie (KNB). Dit bevestigt een woordvoerster van de KNB. Hoewel de ledenraad op 22 september nog akkoord moet gaan met zijn benoeming, is de verwachting dat dit een formaliteit zal zijn.

Van Buitenen is al bestuurslid van de KNB. Hij zal Jef Oomen opvolgen, die sinds 1 oktober 2015 voorzitter was. 

Hij is al bijna dertig jaar werkzaam bij (het huidige) Van Grafhorst Notarissen in Utrecht. Hij begon er in januari 1988 – toen het nog een eenmanskantoor was – als notarieel medewerker en werkte zich op tot kandidaat-notaris. In 1996 werd hij beëdigd tot notaris; met zijn dertig jaar was hij op dat moment even de jongste notaris van Nederland. Hij houdt zich bezig met ondernemingsrecht, onroerend goed en familierecht. 

NRC meldde het aankomende voorzitterschap van Van Buitenen tussen neus en lippen door in een artikel over advocaten en notarissen als ‘hulpjes’ van criminelen. Hij zei hierin onder meer dat het notarissen momenteel ontbreekt aan voldoende mogelijkheden om verdachte transacties te signaleren. ‘Je wilt het weten als een cliënt bij 25 andere rechtspersonen is betrokken. Dat kan namelijk verdacht zijn. De overheid heeft die informatie, maar wij kunnen niet in het Handelsregister zoeken op de naam van een persoon.’

Offerte Diensten Informatie Over notariszoeker Sitemap Copyrights 2011 Aanmelden als notaris