Huwelijks- of Partnerschapsvoorwaarden

Bij het trouwen legt men vast welke vermogensbestanddelen aan wie toebehoren. Toekomstig vermogen komt toe aan degene op wiens naam het is ingebracht. Als dat niet wordt vastgelegd, komt het voor 50% aan elk van beide partners toe.
 
De akte moet door een notaris worden opgesteld en ingeschreven, anders zijn de huwelijkse voorwaarden niet geldig. De akte wordt ingeschreven bij het huwelijksgoederenregister van de rechtbank en is openbaar. Als er niet is ingeschreven werken de voorwaarden alleen tussen de echtgenoten onderling en niet richting derden.
 
De voorwaarden kunnen zowel voor als tijden het huwelijk worden opgesteld. Als ze tijdens het huwelijk worden gemaakt moet er een goedkeuring van de rechtbank komen. Vanaf 1 januari 2012 is deze goedkeuring niet meer nodig.

Alle Familie & Personen diensten van de notaris: Verklaring van Erfrecht Huwelijks- of Partnerschapsvoorwaarden Samenlevingscontract Samenlevingscontract en 2 testamenten Schenking offerte Testament offerte Twee gespiegelde testamenten Twee testamenten Voogdijbenoeming Voogdijbenoeming 

Voor meer informatie over de producten van de notaris kijk op bij alle notaris diensten

kies een regio
Offerte Diensten Informatie Over notariszoeker Sitemap Copyrights 2011 Aanmelden als notaris