Samenlevingscontract offerte

Vraag hier de offerte voor uw samenlevingscontract aan. Voordat u de offerte voor het samenlevingscontract kunt zien moet u echter nog uw voorkeurs regio bepalen. Vervolgens kunt u een notaris kiezen en de offerte zien. Hierna is het mogelijk om de offerte te laten emailen naar uzelf.

Het samenlevingscontract is een schriftelijke overeenkomst, waarin de vermogensrechtelijke verhoudingen regelt tussen twee of meer personen. Overigens kunnen er ook andere zaken geregeld zijn in het samenlevingscontract, zoals afspraken over eventuele kinderen binnen de relatie.

Doel van Samenlevingscontract?

Stel u bent niet getrouwd of geregistreerd partner, maar u wilt wel met uw partner samen een huis kopen. Dan is het zeer verstandig om samenlevingscontract af te sluiten. Voor ongehuwd samenwonende is hierover namelijk niets in de wet vastgelegd. Hierdoor is bij beeindiging van uw relatie niet duidelijk wie wat krijgt. De belangrijkste redenen om het samenlevingscontract op te stellen, zijn:

  1. Aankoop woning.
  2. Geboorte van kind.
  3. Het opstellen van ouderschapsplan, waarin er afspraken over de kinderen worden vastlegt.
     

Niet getrouwd, wel kinderen 

Als u niet getrouwd bent, dan heeft uw kind voor de wet alleen de familierelatie met de moeder. Om ook een familierelatie met de vader te krijgen, moet de vader het kind erkennen als zijn kind. U kunt hiervoor naar het gemeentehuis in uw woonplaats gaan. Om echer ook allebei het ouderlijk gezag over het kind te krijgen, moet u hiervoor een aanvraag doen bij de rechtbank.

Uw notaris helpt u hier graag bij. De offerte voor de zaken die u het beste kunt vastleggen in een samenlevingscontract is 2 kliks verder. Na deze offerte kunt uiteraard ook nog gratis een andere offerte aanvragen.

Alle Familie & Personen diensten van de notaris: Verklaring van Erfrecht Huwelijks- of Partnerschapsvoorwaarden Samenlevingscontract Samenlevingscontract en 2 testamenten Schenking offerte Testament offerte Twee gespiegelde testamenten Twee testamenten Voogdijbenoeming Voogdijbenoeming 

Voor meer informatie over de producten van de notaris kijk op bij alle notaris diensten

kies een regio
Offerte Diensten Informatie Over notariszoeker Sitemap Copyrights 2011 Aanmelden als notaris