Schenking offerte

Vraag hier de offerte voor uw schenking akte aan. Voordat u de offerte voor een schenking akte kunt zien moet u echter nog uw voorkeurs regio bepalen. Vervolgens kunt u een notaris kiezen en de offerte zien. Hierna is het mogelijk om de offerte te laten emailen naar uzelf.

Wat is een schenking?

Een schenking, gift of donatie is een eenzijdige overeenkomst en een meerzijdige onverplichterechtshandeling, waarbij een schenking uit roerend of onroerend goed op definitieve wijze overmaakt aan een ontvanger zonder tegenprestatie, uit genegenheid of uit erkentelijkheid. Bij vererving wordt het vermogen in één keer voor het gehele bedrag belast. Een schenking plan kan dan uitkomst bieden.

Bij schenking bij leven wordt het vermogen jaarlijks in gedeelten belast. Middels gedeelde schenking kunnen grote voordelen worden gerealiseerd. Naast deze voordelen kunnen ook andere aspecten een rol spelen. Denk aan het echtscheidingsgevaar bij het eigen kind terwijl dit kind in gemeenschap van goederen getrouwd is. Of als bij het eigen kind nooit aandacht is geweest voor de bepalingen in zijn/haar huwelijkse voorwaarden. Rechtstreekse schenking aan kleinkinderen kan dan een alternatief zijn.

Uw notaris helpt u hier graag bij. De offerte voor de zaken die u het beste kunt vastleggen in een schenking is 2 kliks verder. Na deze offerte kunt uiteraard ook nog gratis een andere offerte aanvragen.

Alle Familie & Personen diensten van de notaris: Verklaring van Erfrecht Huwelijks- of Partnerschapsvoorwaarden Samenlevingscontract Samenlevingscontract en 2 testamenten Schenking offerte Testament offerte Twee gespiegelde testamenten Twee testamenten Voogdijbenoeming Voogdijbenoeming 

Voor meer informatie over de producten van de notaris kijk op bij alle notaris diensten

kies een regio
Offerte Diensten Informatie Over notariszoeker Sitemap Copyrights 2011 Aanmelden als notaris